30 Kasım 2007 Cuma

Ubuntu,Elektriği yönetecek

Popüler Linux dağıtımlarından Ubuntu ile en güçlü UPS üreticilerinden Eaton'ın ortak çalışması sonucunda işletim sisteminin UPS desteği eklendi. İşte detaylar.

Dünyanın en büyük UPS (Uninterruptible Power Supply – Kesintisiz Güç Kaynağı) üreticilerinden Eaton ile yine dünyanın en popüler Linux dağıtımlarından biri olan Ubuntu arasında yapılan ortak çalışma sonrasında, Ubuntu'nun yeni sürümüne UPS desteği de geldi. Böylece, işletim sistemi üzerinden kontrol edilebilen ve izlenebilen yazılım sayesinde hem donanımınızı hem de yazılımlarınızı ve üzerinde çalıştığınız dosyaları koruyabileceksiniz. Bu arada dünya markası Eaton, ülkemizdeki en büyük UPS üreticilerinden Tunçmatik aracılığı ile Türkiye'ye giriş yapmıştı.

Kaynak: SDN


Devamını okuyun...>>

Adobe ve Yahoo'dan PDF Reklamcılığı

Adobe ve Yahoo ortaklaşa bir projeye giriştiler. Kısa süre sonra belirli ürünle ilgili online bültenler ve diğer dokümanlar arasında reklamlar görmeye başlayacağız. Adobe'un rolü PDF dokümanlarını reklam içerecek hale sokmak. Online yayıncılar PDF dosyalarını gönderip içlerine uygun reklamların yerleştirilmesini isteyebilecek. Adobe'a göre reklam verenler yeni mecralarda yer almak istiyorlar. Bunu bir de biz kullanıcılara sorsunlar bakalım :)

Kaynak: PCkoloji.com


Devamını okuyun...>>

Windows Vista SP1 RC1 Haftaya Çıkıyor

Windows Vista için hazırlanan SP1 paketi gümbür gümbür geliyor. Beta sürümden sonraki aşama olan RC1 haftaya sınırlı sayıda seçilmiş kullanıcıya dağıtılacak. Bundan sonraki aşamaysa SP1'in son hali oluyor. Windows Vista SP1 içinde sadece yamalar değil performans iyileştirmeleri olacağı da söyleniyor. Aralık ayının ikinci haftasında SP1 paketi için public Beta süreci başlayacak ve arzu eden herkes paketi indirip deneyebilecek. Şu andaki sürüm numarası 17051 ve SP1'in bitmiş hali 2008 başında hazır olacak.

Kaynak: PCkoloji.com


Devamını okuyun...>>

29 Kasım 2007 Perşembe

AMD Artık TOP10 Dışında Yer Alıyor!


En büyük yarıiletken üreticilerini gösteren liste açıklandı. 2007 yılı sonuçlarına göre AMD'nin konumu sekizincilikten onbirinciliğe geriledi. Intel ise açık ara birinciliği devam ettiriyor. Bu sene Intel'i izleyen firmalar Samsung ve Toshiba. Intel'in payı % 12.5 iken Samsung'un % 7.4 ve Toshiba'nın % 4.6. Diğer yandan AMD'nin payı % 2.1 civarında. Bu sene sekizinci sıraya Sony yükseldi. Toshiba'nın başarısındaki sır PS3 yongalarını üretiyor olması. Detayları görmek için tabloya bakmanız yeterli.

Kaynak: PCkoloji.com


Devamını okuyun...>>

27 Kasım 2007 Salı

openSUSE 10.3 Canlandı!

Novell'in satın aldığı SUSE Linux'un kullanıcı toplulukları tarafından geliştirilen sürümü openSUSE, kurulabilir canlı CD'ler yayınladı. İndirme bağlantıları burada.


openSUSE çalışma ekibinin yayınladığı kurulabilir canlı CD'lerden birisi KDE diğeri ise Gnome arabirimini sunuyor. Tabii bu durum sadece canlı CD olarak kullanıldığında geçerli. Kurmak istediğinizde bu iki CD de tamamen aynı içeriğe (aynı zamanda KDE ve Gnome seçeneklerine) sahip durumda (iddiaları o yönde). Eğer openSUSE 10.3'ü kurmak veya denemek istiyorsanız aşağıdaki bağlantıları izleyebilirsiniz.

İndirin

::openSUSE 10.3 KDE masaüstüyle, kurulabilir canlı CD

::openSUSE 10.3 Gnome masaüstüyle, kurulabilir canlı CD


Kaynak:SDN


Devamını okuyun...>>

13 Kasım 2007 Salı

Windows Server 2008: Yeni Bilgiler


Çok uzun süredir gecikme haberlerinden başka bilgi açıklanmayan Windows Server 2008 serisinden bu sefer farklı haberler var. Hyper-V özelliği ile oldukça iddialı görünüyor.

Microsoft, Vista işletim sistemi için hazırladığı Service Pack 1 ile birlikte Windows Server 2008 ailesini, diğer yandan da Windows Server R2 üzerinde yoğun bir çalışma sürdürüyor. Fakat karşılaştıkları zorluklardan mı yoksa üzerlerindeki yüklerden mi bilinmez, devamlı bir gecikme haberi ile karşı karşıya kalınıyor.

Yeni haberlere hızlı bir geçiş yaparsak, yeni sunuculara özel işletim sistemi için temel olarak üç adet seçenek mevcut olacak; Standard, Enterprise ve Datacenter. Açıklananlara göre fiyatları ise sırasıyla 999, 3999 ve 2999 olarak belirlenmiş.

Her bir sürümün kaç kullanıcıya destek vereceği daha önce belli olmayan bilgiler arasındaydı. Yeni bilgilere göre Standart sürüm için 5 kullanıcıya kadar kullanım izni, Enterprise için ise 25 kullanıcıya kadar izin bulunuyor. Datacenter sürümünde ise hibrit bir lisanslama modeli kullanılacak. Sunucu lisansı olarak tanımlanan lisanslama modelinde her işlemci için bir lisanslama ve kullanıcılar için ise kullanıcı başına bir lisanslama gerekiyor.

Yeni Bir Sanallaştırma Yeteneği: Hyper-V

"Vridian" kod adı ile hazırlanan Microsoft'un yeni sanallaştırma bileşen rakip olarak gösterilebilecek VMware ve Citrix Xen'e karşı çok da acımasız davranmamış ve Windows Server 2008 ile birlikte gelmiyor. Piyasaya çıktığında Hyper-V olarak tanımlanacak olan bu sanallaştırma bileşeni, bu tip işlemlerin gerektiği sunucularda işlerin oldukça kolaylaşmasını sağlayacak. Ayrıca ileride Microsoft Hyper-V sürümünün de piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Microsoft'un sanallaştırma konusunda ilginç bir çözümü de var. Windows Server 2008'i satın alırken iki seçenek var, Hyper-V ile veya Hyper-V'siz işletim sistemi. Hyper-V bulunmayan sürümünü satın aldığınızda herhangi bir yükseltme seçeneği de bulunmuyor.

Neyse en azından yeni bilgilerle biraz bizi oyaladılar ve çıkış tarihi konusunda herhangi bir açıklama yapmadılar. Bakalım; belki yakında yeni bir gecikme daha duyabiliriz.

Kaynak: SDN


Devamını okuyun...>>

6 Kasım 2007 Salı

BitDefender Ekim Top 10 Malware Listesi!

Ekim ayında etrafı en çok meşgul eden kötü amaçlı yazılımlar, BitDefender'ın ekim ayı raporunda yer alıyor. Rapora göre, solucanlar her yerde! Şemsiyesiz çıkmayın.

Listenin ilk üç sırası çok da değişime uğramadan birkaç zamandır devam ededursun, NetSky türevleri de listenin orta ve üst sıralarında gayet sağlam şekilde sıralarını koruyorlar. Özellikle şimdiye kadar ortada gezinen kötü amaçlı yazılımların en şenlikli hareketlerinden birisi olan virüs korumasını devre dışı bırakıp "olaya girme" ise ancak bu konuda kendisini geliştirmiş anti virüs yazılımları tarafından, virüs tanınmasa bile, engellenebiliyor.

1. BehavesLike:Trojan.Downloader 20.36%
2. Exploit.Win32.WMF-PFV 17.51%
3. Packer.Malware.NSAnti.J 10.49%
4. Win32.Netsky.P@mm 6.56%
5. Win32.NetSky.D@mm 2.06%
6. Win32.Netsky.AA@mm 2.00%
7. Win32.Nyxem.E@mm 1.90%
8. Trojan.VBS.Autorun.J 1.79%
9. Win32.Sality.M 1.46%
10. Trojan.Agent.AFIS 1.43%

Kaynak : SDN


Devamını okuyun...>>

3 Kasım 2007 Cumartesi

Firefox 2.0.0.9 Çıktı!

Firefox yapımcıları bir önceki sürümde beliren bazı hataları kapatan yeni sürümü yayınladı. Fırından yeni çıkan Firefox'u bu haber aracılığıyla edinebilirsiniz.

Yaklaşık iki hafta önce 2.0.0.8 sürümünün yayınlanmasının ardından bazı Java problemlerinin meydana gelebileceği ortaya çıkmıştı ve yeni bir güncellemenin gerekli olduğu görülmüştü. İşte bu güncelleme bugün çıktı. Tek değişiklik önceki sürümde oluşan hataların kapatılması. Firefox 2.0.0.9 bunun dışında bir yenilik ya da değişiklik getirmiyor.

Eğer ilgili seçenek aktifse Firefox otomatik olarak güncelleme için sizden onay isteyecektir. Eğer böyle bir uyarıyla karşılaşmadıysanız Firefox'u aşağıdaki bağlantılardan son sürüme terfi ettirebilirsiniz.

::

Firefox 2.0.0.9 Türkçe İndir



Kaynak: http://shiftdelete.net/site/content/view/2343/1/


Devamını okuyun...>>

1 Kasım 2007 Perşembe

Pcguvenlik.4sql.net artık Pcguvenlik.info!

İsmi değişen Güzide PC Güvenlik Forumumuz artık daha profesyonel. pcguvenlik.info


Devamını okuyun...>>