5 Şubat 2009 Perşembe

bitRipper: Tek tıkla DVD filmleri "ripleyin"

Bütün bilgisayarlarda oynatabileceğiniz bir video oluşturmak istiyor ancak; hangi programı, hangi codecleri ve ayarları kullanacağınızı bilmiyorsanız bitRipper işinize yarayabilecek bir yazılım. Yazılımın asıl amacı DVD videoların boyutlarını -kalite kaybı en az olacak şekilde- düşürmek, kolay taşınabilir ve bütün bilgisayarlarda en kolay şekilde oynatılabilecek hale getirmek.

DVD 'Rip'lemek nedir? DVD Video formatında kaydedilmiş DVD filmlerin dosya yapısına baktığınızda, dosyaların belirli bir yapıya göre organize edildiğini görürsünüz ve bu dosyaları bilgisayarınıza kopyalamak işe yaramaz. DVD Rip'leme işlemi DVD Video formatındaki medyayı diskinize bildiğimiz bir görüntü formatına (AVI, MPEG vs. ) dönüştürerek aktarma işlemidir.

DVD'yi bilgisayarınıza taktığınızda, program DVD medyayı otomatik olarak algılıyor. Öntanımlı ayarlarda en uygun şekilde riplemek için 'Start Ripping' butonuna tıklamanız yetiyor. Bilgisayarınızın konfigürasyonuna göre yaklaşık 2-3 saat sonra işlem sona eriyor.

bitripper_1

bitripper_2

Eğer biraz daha detaylı olarak, ayarlara göz atmak isterseniz, 'Settings' butonuna basmanız gerekiyor. Windows Media Player'ın da oynatabileceği bir video yaratmak istiyorsanız, video codec'ini değiştirmemenizi tavsiye ediyoruz. Ayrıca ön tanımlı olarak seçilen ses kalitesinin de düşük olduğunu hatırlatalım. Aynı zamanda ayarların olduğu kısımdan, eğer DVD medyanızda birden çok dil varsa, istediğiniz dil(ses) dosyasını seçebilirsiniz.

bitripper_4

bitRipper kuşkusuz, DVD riplemeyi çok kolay hale getiren bir yazılım ancak; eksikliklerini söylemeden geçemeyeceğiz:

  • Çift çekirdek, diğer video işleme yazılımlarındaki gibi tam olarak kullanılamıyor, bu da işlem süresini uzatıyor.
  • Yazılım Vista ile uyumlu çalışmıyor, yazılımın testi sırasında görüntü sürekli gidip geldi.

Yazılım bilgisayarda önceden yüklü codecleri kullanarak video işleyebiliyor. Eğer DivX veya başka bir video codeci ile videonuzu işlemek istiyorsanız öncelikle istediğiniz codeci bilgisayarınıza kurmalısınız. Yazılım temel olarak basitlik üzerine kurulduğundan, içerisinde kendi codeclerini bulundurmaması sorun değil.

Genel olarak video riplemek üzerinde yorum yapmamız gerekirse. Video riplemek biraz şans işidir :) . Her video aynı özelliklerde üretilmezler, bu nedenle farklı parametreler için farklı ayarlar yapmak gerekir. Bu nedenle bitRipper'ın öntanımlı ayarlarıyla, ortaya mükemmel bir görüntü koymasını beklemek pek doğru olmaz.

Yazılımın ilk paragraftaki amacına ulaşıp ulaşamadığı sorusuna gelince, eğer elde ettiğiniz görüntüleri sadece kişisel amaçlı kullanacaksınız yazılım ihtiyacınızı karşılayacaktır. Bilgisayarınıza yazılımın kullanabileceği başka codecler de ekleyerek (örn. DivX, XviD gibi) daha başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz. Yazılımın sloganı ise 'En basit ve kullanıcı dostu DVD-Avi çevirisi'. Bu sloganı sonuna kadar hakettiği konusuna ise kesinlikle katılıyorum.

Yazılımı indirmek için buradaki indirme sayfasına gidebilirsiniz.





Kaynak: PCLabs


Devamını okuyun...>>

2008'de en iyi satışı yakalayan ürün: Netbook'lar

2008 sonuna doğru dünyadaki PC pazarı oldukça yavaşlamış ve bir çok donanım üreticisi için satış rakamların ciddi oranda düştüğü aylar olmuştu, ancak istatistiklere göre sadece Netbook'lar, yani ucuz ve minik dizüstü sistemler, bu düşüşten etkilenmemiş görünüyor.

Tabii Gartner'ın bu araştırması, 2008 satışlarını 2007 4. çeyrek ile kıyasladığında böyle bir artış görülmesi normal. ASUS, Eee PC ile toplam 2.5 milyon Netbook'un 1.5 milyonunu satarak en fazla satan marka konumunda.

2008'de satılan 2.5 milyon Netbook rakamı ise, 2008'de satılan tüm PC'lerin %10'u anlamına geliyor.

Netbook'lar olmasaydı, 2008'de PC pazarının küçüldüğüne dair haberler okuyabilirdik. Netbook'lar, 2.5 milyon adet satmasına rağmen 2008'de toplam PC satışları bir önceki seneye göre %15 düşmüş olduğu için aradaki farkı kapatamıyor.

Netbook satışlarını artması özellikle ASUS, Acer, MSI gibi üreticilerin yüzünü güldürmüşe benziyor. Ve firmaların bu alandaki başarısı, diğer markaları da benzer konseptte ürün çıkartması için cesaretlendiriyor ve bugün pazar baktığımızda neredeyse tüm dizüstü sistem üreticilerinin bir de Netbook konseptinde ürünü bulunuyor.

http://www.pclabs.com.tr/wp-content/uploads/2008/10/asus_eee_pc_s101_6.jpg

Firmalar, artık çok şık görünümlü Netbook'lar da çıkartıyor.




Kaynak: PCLabs


Devamını okuyun...>>

4 Şubat 2009 Çarşamba

The Sims 3'ü Biraz Daha Bekleyeceksiniz

İnsanların
hayatıyla acımasızca(!) oynadığınız simülasyon serisinin son halkası
The Sims 3 yine ertelendi. Yeni çıkış tarihi burada.





Electronic Arts, fenomene dönüşen hayat simülasyonu The Sims'in 3. oyunu için 20 Şubat'ta bekleyenlere kötü haberi verdi. Yaz döneminde satışları patlatmak isteyen EA, The Sims 3'ün çıkış tarihini 2 Haziran'a erteledi.

EA Pazarlama Başkan Vekili Russell Arons'un açıklamasından anlaşılan ise, oyunun çıkışı öncesi yeterli "bilinirliği" oluşturmaya yönelik bir erteleme söz konusu.

Anlaşılan Electronic Arts, henüz The Sims 3'ün reklamını yeterince yapamadığını düşünüyor. Tüm zamanların en çok satan PC serilerinden birinin ne kadar reklama ihtiyacı olduğu ise tartışmaya hayli açık bir mesele.

:: The Sims 3'ün bu ay çıkacağından haberiniz var mıydı?

Bilgi İçin : The Sims 3
Yazan: Erhan Kahraman
SDN - http://shiftdelete.net




Devamını okuyun...>>

Alan Adı Bulamayana Yeni Seçenek: .tel

Her gün açılan milyonlarca internet sitesi boş alan adı ihtiyacını da beraberinde getiriyor. Artık seçenek listesinde .tel uzantılı yeni bir alternatif var.

İngiltere merkezli Telnic adlı firma, .tel uzantılı alan adlarının satışına başladığını duyurdu. Özellikle mobil servisler sunan şirketlerin tercih edebileceği bu alan adlarının büyük ilgi görmesi bekleniyor. Şirket, şu an satışlarını şirketler ve kişiler için olmak üzere iki başlık altında toplamış durumda.


Başkası kapmadan isminiz.tel'i almaya bakın.

Servis yeni başladığı için pek çok isim şu an boşta, eğer elinizi çabuk tutarsanız ferrari.tel, holywood.tel, blackberry.tel, airbus.tel, vodafone.tel gibi isimleri almayı deneyebilirsiniz. İlk alımlar başladı ve bu yeni isimler arasında yayında olan my-idol.tel ve celebrity.tel gibi adresler bulunuyor. Ama unutmayın, bu adresleri bildiğiniz anlamda internet sitesi yapmak için değil, şirketinizin ya da kendinizin cep telefonları üzerinden de ulaşılabilen iletişim bilgileri sayfası gibi düşünmeniz gerekiyor. Çünkü Telnic, alacağınız alan adını sadece bu şekilde kullanabileceğinizin altını çiziyor.

Bilgi için: Telnic

:: Sadece iletişim bilgilerinizi yayınlamak için isminiz.tel'i alır mıydınız?

Yazan: Melih Çelik
SDN - http://shiftdelete.net


Devamını okuyun...>>