4 Şubat 2009 Çarşamba

Alan Adı Bulamayana Yeni Seçenek: .tel

Her gün açılan milyonlarca internet sitesi boş alan adı ihtiyacını da beraberinde getiriyor. Artık seçenek listesinde .tel uzantılı yeni bir alternatif var.

İngiltere merkezli Telnic adlı firma, .tel uzantılı alan adlarının satışına başladığını duyurdu. Özellikle mobil servisler sunan şirketlerin tercih edebileceği bu alan adlarının büyük ilgi görmesi bekleniyor. Şirket, şu an satışlarını şirketler ve kişiler için olmak üzere iki başlık altında toplamış durumda.


Başkası kapmadan isminiz.tel'i almaya bakın.

Servis yeni başladığı için pek çok isim şu an boşta, eğer elinizi çabuk tutarsanız ferrari.tel, holywood.tel, blackberry.tel, airbus.tel, vodafone.tel gibi isimleri almayı deneyebilirsiniz. İlk alımlar başladı ve bu yeni isimler arasında yayında olan my-idol.tel ve celebrity.tel gibi adresler bulunuyor. Ama unutmayın, bu adresleri bildiğiniz anlamda internet sitesi yapmak için değil, şirketinizin ya da kendinizin cep telefonları üzerinden de ulaşılabilen iletişim bilgileri sayfası gibi düşünmeniz gerekiyor. Çünkü Telnic, alacağınız alan adını sadece bu şekilde kullanabileceğinizin altını çiziyor.

Bilgi için: Telnic

:: Sadece iletişim bilgilerinizi yayınlamak için isminiz.tel'i alır mıydınız?

Yazan: Melih Çelik
SDN - http://shiftdelete.net

Hiç yorum yok: