11 Ağustos 2008 Pazartesi

Uygulamalarınızı Koruyun

İster komşunun haylaz oğlu olsun, ister büyük kardeşiniz; bilgisayarınızdaki programları başkalarının çalıştırmasını istemiyorsanız, çözümün adı Trust-No-Exe.

Kendi bilgisayarınızda neyi çalıştırıp neyi çalıştırmamanız gerektiğini biliyorsunuz. Ancak davetsiz misafirler aynı bilinçte olmayabilir. Trust-No-Exe ile değerli ve önemli programlarınızı bilinçsiz kullanıcılardan koruyun. Basit bir Windows hizmeti olan Trust-No-Exe, herhangi bir uygulama dosyasının işlem yapmasını engelliyor. Yani aktif hale getirdiğinizde, EXE, DLL, SYS, COM ve benzeri dosyaları sizden başka kimse kullanamıyor.

Kötücül Yazılımlardan da Korunun

Harici disk, ağ paylaşımı ve diğer tüm bölümlerden de uygulama başlatmayı engelleyen Trust-No-Exe programını, geçici internet klasörünüzü engellenenler listesine ekleyerek bir çeşit kötücül yazılım savunması olarak da kullanabilirsiniz. Dilerseniz kendi uyarı notunuzu da ekleyebildiğiniz, basit ama etkili bir çözüm olan Trust-No-Exe'nin parola seçeneği olmadığından, programı kullanırken yabancılardan korumanız gereken tek şey kendi Windows kullanıcı hesabınız.

:: Trust-No-Exe yazılımını ücretsiz indirmek için tıklayın.


Kaynak: SDN

Hiç yorum yok: