20 Temmuz 2008 Pazar

Ubisoft Crack Dağıttı!

Birçok firmanın uğraş verdiği korsan kullanıma karşı daha önce çeşitli önlemler alan Ubisoft, bir ilke imza atarak crack dosyasını bizzat kendisi yayınladı!

Ubisoft geçtiğimiz günlerde Rainbow Six Vegas 2 oyununa bir yama yayınlamış ve bu dosya hata verdiği için çoğu kişi yükleyememişti. Bunun üzerine hatasını anlayan firma, hemen yamayı güncelledi ancak ancak bu yama da çoğu kişide hata verdi. En sonunda Ubisoft'un resmi forum sitesinde bir korsan paylaşım sitesinden crack dosyası indirilip oyunun çalıştırılabileceği önerisi geldi.

Korsandan Korsan Kullanım

Bu fikir Ubisoft'un aklına yatmış olacak ki, bugün yama adı altında sitesinden bir lisans kırma(crack) dosyasını paylaştı ve sorunlar ortadan kalkmış oldu. Ubisoft'un forum sitesinde ise kullanıcılar bir anda şaşkınlığa düştü.

Hatta bazı kullanıcılar, crack dosyasının korsan paylaşım sitelerinden dağıtılan dosya ile aynı olduğunu iddia etti. Konuyla ilgili şimdilik yorum yapmayan Ubisoft ise, korsan sektörüne kendi silahıyla cevap vererek(!) bir ilke imza atmış oldu.

Kaynak: SDN

Hiç yorum yok: