9 Ocak 2008 Çarşamba

AMD'den Yeni Xilleon

Görüntü işleme konusuna verdiği önemi, HD serisi grafik kartlarından ve gelişmiş video çözücülerinden fark ettiğimiz AMD, yeni işlemciyle televizyonları netleştiriyor.

Bağımsız bir görüntü çözücü ve işleyici yongası olan ve zamanında ATI markası altında tanıdığımız Xilleon görüntü işlemcileri, yeni nesil yüksek performanslı LCD televizyonlarda tekrar karşımızda. Samsung ile beraber bir çalışma yürüten AMD, 400 serisi Xilleon işlemcilerle 100/120 Hz hızındaki tam yüksek tanımlı (Full HD, 1920x1080) görüntülerde bile sorunsuzca çözme işlemi yapabiliyor.

Samsung ile teknolojik ortaklığa gittiğini belirttiğimiz AMD, McFi teknolojisini de bu yongalara dahil etmiş. WiFi gibi garip bir isme sahip olan bu teknoloji açılım olarak motion-compensated frame interpolation, yani kabaca yerelleştirirsek, hareket telafili kare doldurma anlamına geliyor. Yani, LCD gibi hareketleri sürekli tazelenmeyen bir ekranda gösteren teknolojilerde daha gerçekçi ve kareler arasında daha rahat geçiş sağlayan bir işleme biçimi. Eskilerin yansıtmalı televizyon (projection TV) gibi ürünlerinde futbol izlediğinizi düşünün; dev ekran olması güzeldir ama kamera hızlandıkça görüntü netliğini kaybeder.

Kaynak:SDN


Powered by ScribeFire.

Hiç yorum yok: