13 Ocak 2008 Pazar

Sabit Diske Yeni Oyuncu

Her ne kadar söylenti ayarında bir haber de olsa, daha sağlam bir rekabet gücü için Hitachi, Fujitsu ve Toshiba'nın bazı planları var. Birlikten kuvvet doğar.

Şu an için çok fazla sayıda oyuncusu olmayan sabit disk pazarını hareketli günler bekliyor olabilir. Hitachi, Samsung, Western Digital ve Seagate'in hakim olduğu pazarda bir de Toshiba'nın 2,5 inçlik diskleri bulunuyor. Birkaç küçük üretici de genellikle sistem bütünleştiriciler için üretim yapmaya devam ediyor. Diğer taraftan; Seagate'in özellikle Maxtor'un satın alınmasından sonra çok daha büyümesi, tek başına tek bir büyük rakibin devreye girmesi gerektiğini gösteriyor.

Birlikten Kuvvet Doğar

Rakip olan firmaların birlikte bir girişimde bulunabileceği etrafta gezinen sözler arasında. Bu şekilde yıllık satışı 11 milyar doları aşmış Seagate (2007 yılı satış geliri, kâr değil. Kaynak: Wikipedia) gibi bir devle daha kolay mücadele edilebileceği kesin. Tabii bu durumda Hitachi, Fujitsu ve Toshiba üçlüsünden Hitachi ve Toshiba'nın halihazırda gayet yüksek bilinirliğe sahip markaları ne olacak? Eğer marka birliği sağlanmayacaksa işler nasıl yürüyecek gibi çok afaki sorular da aklımızı kurcalamıyor değil.

Kaynak:SDN

Powered by ScribeFire.

Hiç yorum yok: