22 Ocak 2008 Salı

Mike Inquirer'dan ayrılıyor

Belki bazı okuyucularımız Mike'ı yani Mike Magee adlı İngiliz gazeteciyi tanımıyor olabilir. Şöyle özetleyelim: donanım piyasasını dedikodu haberler ile tanıştıran, tabloid gazetecilik olayını teknoloji ürünleri haberlerine uyarlayan kişi diye özetleyebiliriz. Her ne kadar haber stilini beğenmesek hatta ayıplasak da yazdıklarının yarısı yanlış çıksa da kurduğu 2 sitenin donanım piyasasında ciddi etkileri olduğu inkar edilemez. Magee'nin yayını en son Dell dizüstülerin akü problemini dünyaya lanse ederek kendinden söz ettirmişti.

1949 doğumlu Magee işe 1994 yılında John Lettice ile birlikte Chip Connection adında bir eposta bülteni yayınlayarak başlıyor. Daha sonraları(1998'de) The Register sitesine dönüşen bu oluşumdan 2001 yılında ayrılan Magee bu sefer The Inquirer sitesini kurmuştu. Sitede dün yayınlanan habere göre Şubat 2008'de buradan da ayrılacak. Siteyi 2006 yılında VNU'ya sattıklarını hatırlatalım.

Magee'nin bundan sonra ne yapacağı bilinmiyor. Inquirer'ın bir diğer dedikodu cambazı, NDA-tanımazı Fuad Abazoviç 2007 yılında ayrılarak adı özenle seçildiği her halinden belli fudzilla sitesini açmıştı.

Bu arada hazır Youtube'u bir kere daha yasaklamışken Inquirer'ın bu konudaki bir ayıbını da hatırlayalım. Nick Farrell adındaki yazarları tarafından kaleme alınan ve şu an (nasıl olduysa) sansürlenmiş-redakte edilmiş olarak arşivlerinde yer alan metnin ilk halinde Türk milleti için "Kürt katili" gibi ifadeler kullanıldığını unutmuş değiliz. Metinden o ibare kaldırılmış olsa da hala diğer aşağılayıcı laflar yer alıyor. Korkarız sarhoş kafayla yazılan haber bu kadar oluyor, ne desek boş.

Kaynak:PCLabs

Powered by ScribeFire.

Hiç yorum yok: