8 Ocak 2008 Salı

NVIDIA Hybrid SLI'ı tanıttı

Yolda olduğunu biliyorduk ama NVIDIA Hybrid SLI'ı tanıtmak için CES zamanını seçti. Firma 7 Ocak 2008 tarihinde, PC platformları için ilk "melez (hibrid) teknolojisi" olarak nitelendirdiği Hybrid SLI'ı görücüye çıkardı.

Hybrid SLI iki yönlü bir teknoloji. Amaçlarından biri grafik performansını artırmak, diğeri ise güç tüketimini azaltmak. İki modu bulunuyor.

Birincisinin adını GeForce Boost koymuşlar. GeForce Boost'ta, grafik gücünün yüksek olmasını gerektiren durumlarda PCIe slotunda takılı olan GeForce ekran kartına hesaplamalarda yardımcı olsun diye anakarta tümleşik gelen grafik yongasını da devreye sokuyor. Tipik 3B uygulamaları ve oyunlarda GeForce Boost otomatik olarak devreye girebiliyor.

İkinci mod HybridPower. Bu mod, sistemin anakarta tümleşik GPU dışındaki ekran kartlarını kapatarak bir "düşük güç" durumuna geçmesini sağlıyor. Yani harici ekran kartınız -ya da SLI modunda birden fazlası- kullanılmadan, sadece anakart üzerindeki GPU'yu kullanıyorsunuz. Yüksek 3B işleme gücü gerektirmeyen durumları hedef alan bu mod Hybrid SLI'yın esas önemli noktası. Böylece düşük güç harcamayla gelen iki avantaja da sahip oluyorsunuz: Az ısınma ve bundan gelen soğutma ihtiyacıyla az gürültü. HybridPower ayrıca dizüstü sistemlerde pil ömrünü artırabiliyor.

Hybrid SLI firmanın Intel ve AMD için bu yıl süreceği bazı platformlarda gelecek. Hybrid SLI destekleyecek anakart yongaları arasında gelecek ay piyasaya sunulacak nForce 730a MCP'ler, nForce 780a SLI ve nForce 750a SLI var. Bunun yanısıra GeForce 8200 de Hybrid SLI destekleyecek. Intel platformu için "Coming Soon" (yakında) denmiş, basın bülteni 2008'in ikinci çeyreğini işaret ediyor. GeForce 8200, DirectX 10 uyumlu mikro-ATX anakart çözümü. Hybrid SLI yapabilmek için şu anda bir GeForce 8500 GT veya GeForce 8400 GS karta ihtiyacınız var, tabii bir de o kartı takabilecek yonga setine.

Kaynak:PCLabs

Powered by ScribeFire.

Hiç yorum yok: