5 Ocak 2008 Cumartesi

Warner'ın Son Tercihi Blu-ray Oldu

HD DVD (Toshiba) ve Blu-ray (Sony) cepheleri arasındaki amansız rekabet uzun zamandır sürüyor. Bunlardan biri galip olarak belirmeyince biz tüketiciler beklemeye devam ediyoruz.

CES sırasında yaşanan şok bir gelişme Warner Bros film stüdyosunun yaptığı açıklama oldu. Firmanın bundan böyle %100 Blu-ray destekleyeceğiz türündeki açıklaması HD DVD cephesini şok etti! Buna göre HD DVD desteği sunan film stüdyosu sayısı ikiye düştü. Geriye kalanlar Universal Pictures ve Paramount Pictures. Merak uyandıran diğer iki firmanın karar değiştirip değiştirmeyeceği. Çünkü burada hassas bir denge var. HD DVD ve Blu-ray formatlı HD filmlerin satışları hep dengeli gidiyordu.

Warner Bros taraf değişince dengenin bozulduğunu gören Universal ve Paramount da Blu-ray'e yönelirse HD DVD büyük yenilgi alabilir. Warner şu ana kadar dengeli davranmak için yeni filmleri hem HD DVD, hem de Blu-ray olarak satışa sunuyordu. Firmanın dediğine göre tüketiciler karışıklık istemiyor ve Blu-ray'e ağırlık veriyor. Warner'ın Mart 2008 ile birlikte HD DVD film sunmaması sonrasında piyasadaki HD filmlerin %70'i Blu-ray olacak. Tüketiciler HD DVD yerine Blu-ray okuyucu almaya başlarsa neler olacak göreceğiz. Söylentilere göre Warner Bros kapalı kapılar arkasında gerçekleşen bir açık arttırma sonrasında bu desteği açıklama kararı aldı.

Kaynak:PCKoloji.com

Powered by ScribeFire.

Hiç yorum yok: