25 Aralık 2007 Salı

Airties Yunanistan'da

Airties Yunanistan'da yerel bir ofis açıyor. Yunan pazarındaki modem satışlarını yönetecek ofisin başına müdür olarak Stathis Dimitriadis atanmış. Dimitriadis Yunanistan'ın Türk Telekom'u OTEnet'te perakende satış müdürlüğü yapıyordu.



Yunanistan biliyorsunuz nüfus olarak ufak bir ülke; 11 milyonluk bir nüfusları var. Doğal olarak modem pazarı da Türkiye'ye oranla küçük. 2007 ortası itibari ile ülkede tahmini olarak 800 bin DSL kullanıcısı bulunuyordu. Airties'ın hedefi bu pazarda 2008 sonunda %20'lik bir paya sahip olmak. Ürünler ülkedeki Mediamarkt ve Dixons mağazalarının raflarında da yer alacak imiş.

Yunanistan'da ADSL hem Annex A(PSTN) hem de Annex B(ISDN) bağlantı üzerinden sunuluyor. 5 milyon kadar Annex A, 1.5 milyon kadar da Annex B abonesi mevcut. Airties bu pazara akıllıca girmiş; ürün fiyatları bilindik markalarla aynı olduğu için fiyat bazında bir avantajı yok görünse de ürünler her 2 şebekeyi de destekleme gibi bir ayrıcalığa sahip. Örneğin RT-211. Web arabirimi üzerinden istenilen şebekenin seçilebilmesi büyük bir artı olsa gerek. Firma bu özellik için patent başvurusunda bulunmuş. Yunan pazarına baktığımızda Airties dışında bir firmanın daha(Crypto) bu özellikte modem sattığını görüyoruz. ADSL sunan İSS'lerden Forthnet de abonelerine firmanın ürünlerini sunuyor.

Airties (her ne kadar çoğunluk hissesi Hollandalı yatırımcıların elinde olsa da) Türk bilişim pazarı için büyük önem arzeden bir firma. Hem Türk mühendislere iş kapısı sağlıyor hem de ülkede telekomünikasyon konusunda ARGE adına bir şeyler üretiyor. Firmanın diğer (komşu) pazarlara da girmesini ve başarılı olmasını diliyoruz.

Kaynak:PCLabs

Hiç yorum yok: