22 Aralık 2007 Cumartesi

Red Hat'a yeni CEO

Herkes finansal raporları ve rakamları işitmeyi beklerken Red Hat CEO'su Matthew Szulik istifasını açıklamış; sebebi sağlık ve ailevi nedenler. Szulik 1999 yılında yani Red Hat'in halka açıldığı yıl bu göreve başlamış idi. Szulik'ten önce bu görevi yürüten Bob Young şu an Lulu.com adlı yine kendi kurduğu sitenin CEO'luğunu yürütüyor.

Yeni CEO ise Delta Havayollarının eski bir yöneticisi: James M. Whitehurst. 2007 yılı Ağustos'unda Delta'dan ayrılan Whitehurst 1997'den beri bu firmada çalışmaktaydı. Sorumlulukları arasında network planlama, uçuş tarifelerinin planlanması, filo yönetimi gibi ciddi görevler bulunuyor. 2005'te COO pozisyonuna getirilen Whitehurst'ün o zamanlar Delta CEO'luğu için yetiştirildiği düşünülmekte idi; bu pozisyona bu sene başkası getirildiği için firmadan ayrıldığı belirtiliyor.

Bir havayolu yöneticisi deneyimli bile olsa böyle ciddi bir Linux dağıtımına nasıl yön verebilir? Microsoft ve diğer rakipler ile savaşta ne kadar başarılı olacak? Bunu zaman gösterecek. Whitehurst'un Linux'a aşina olduğu ve meşhur Orbitz.com sitesinin geliştirilmesinden de sorumlu olduğu ifade edilmiş.

Red Hat'in 2007 3. çeyrek için gelirleri ise 135 milyon dolar civarında.

Kaynak:PCLabs

Hiç yorum yok: