13 Aralık 2007 Perşembe

Greenpeace oyun konsollarını yargılıyor

Geçen ay Greenpeace geleneksel olmuş "yeşil elektronik rehberi" listesini yayınlamış, bu listeye ilk kez bir oyun konsolunu dahil etmişti. Listeye son sıradan giren Nintendo yine bir ilkle "sıfır puan" almıştı. Greenpeace, ivmeli büyüyen oyun konsolu pazarının da çevre için tehlike içerdiğini düşünüyor ve bunun için bir web sayfası hazırlamış.

Clash of the Consoles (Titans?) adlı sayfada üç büyük oyun konsolu üreticisinin ürünleri çevre etkileri çerçevesinde değerlendiriliyor. Bu değerlendirmeye üretimde kullanılan maddeler, geri dönüşüm politikası ve güç tüketimi de dahil. Sitede bir de firmaların tutulan oyunlarından Kratos, Master Chief ve Mario karakterlerinin"yeşil konsol"la ilgili bir animasyonları var.

Değerlendirmede Sony ve Microsoft "en azından bir şeyler yapıyorlar" durumunda. Firmaların hiçbiri toksik madde kullanımı konusunda puan alamazken, Sony hem toksik (kullanımını azaltma) politikası hem de geri dönüşümde ortalamanın üzerine görünüyor, ancak geri dönüşüm programına şu an için PS3 dahil değil. Microsoft uzun vadeli de olsa bir toksik politikasına sahip ama diğer alanlarda pek varlık gösterememiş. Her ikisi de enerji kullanımında yüksekler; Xbox Elite 97 Watt, PS3 128 Watt güç tüketiyor. Nintendo ise 15 Watt ile karşılaştırılamayacak kadar iyi iş çıkarmış, ama onların da ne toksik maddelerle ne de geri dönüşümle ilgili bir çalışması bulunuyor.

Kaynak:PCLabs

Hiç yorum yok: