5 Aralık 2007 Çarşamba

Google'ın İşi Zorlaşıyor

ABD'de 700 MHz frekans aralığını rahatça alacağını düşünen Google Ocak'taki açık artırmada büyük rakiplere sahip! Verizon Wireless ve AT&T.


Normal şartlarda tek başına ABD'de de bulunan 700 MHz'lik kablosuz frekans aralığını kiralamayı düşünen Google, karşısındaki rakipler karşısında biraz duraksadı. Geçtiğimiz haftalarda tek başına Ocak 2008'de FCC tarafından yapılacak olan açık artırmaya katılacaklarını ve çok yüksek bir miktar nakiti tek başına sağlayacaklarını açıklamasının ardından herkes bu işin bitmiş olduğunu düşünüyordu. Fakat sonradan yapılan açıklamalarla birlikte Verizon Wireless ve AT&T'nin de bu açık artırmaya katılacağı açıklandı.

Google Ne Yapmayı Planlıyor?

Muhtemelen Google'ın yeni açıklamış olduğu Android mobil platformu için altyapı olarak kullanmayı planladığı bu frekans aralığı planların dışına çıkabilir. Arada ciddi bir rekabet oluşursa rakamların çok yükseleceğinden belki de Google'ın bütün planları altüst olabilir.

Tabii hiç belli olmaz belki de birlikte masaya oturmaya karar verirler! O zaman ortaya neler çıkacağını kimse bilemez herhalde. Umarız bir gün Türk Telekom ve Google'ın da ortak işlere giriştiğini görebiliriz.

Kaynak: SDN

Hiç yorum yok: