27 Aralık 2007 Perşembe

Yahoo'ya Korsan Muamelesi

Çin'de yeni kabul edilen yasalara göre, Yahoo'da aratılan müzik dosyalarının çoğu korsan olduğu için büyük bir ceza ile karşı karşıya kalacak.



Geçen sene içerisinde Çin'de yürürlüğe girmiş olan yeni kanunlarla birlikte Yahoo'nun başı dertte. Yahoo Çin web sitesi yeni kanunlara göre çok büyük bir suç işlemiş olarak gözüküyor. Site üzerinden yapılan müzik aramaları, indirme ve canlı olarak dinleme işlemlerini korsan içerikle yapmış olduğundan dolayı oldukça büyük bir ceza ile karşı karşıya kalmak üzere...

Çin'deki korsan yazılıma karşı yapılan savaş neredeyse dünya çapında bir hal almış durumda. Bu savaş devam ederken, iç yapıda bulunan korsanları temizlemeye devam eden Çin Hükümeti çok sıkı çalışıyor. Son olarak ise korsan yazılım dosyalarına ulaşmanıza yardımcı olan siteleri cezalandırarak olayı kökünden çözmeye çalışıyor.

Yapılan araştırmalara göre internet üzerinden korsan yazılımlara ve medya dosyalarına ulaşımı sağlayan aracılardan biri Yahoo, diğeri ise Çin'in en popüler arama motorlarından biri olan Baidu... Bu ve benzeri siteler yardımı ile Çin'de bulunan korsan yazılımın yüzde 99'una ulaşılabiliyor.

Kaynak:SDN

Hiç yorum yok: