5 Aralık 2007 Çarşamba

5 uzatmaya giden maç Alba Berlin'in!!!

Burası bir Teknoloji Sitesi olmasına rağmen bu haberi buraya almamak olmazdı:

ULEB Cup'ta Türk Telekom'un yer aldığı A Grubu'nda dün gece Alba Berlin ile KK Bosna takımları arasında eşine kolay rastlanmayacak bir maç oynandı.

Karşılaşmanın ilk periyodunu 16-15 önde tamamlayan Alba Berlin, devreyi de 37-36 önde kapattı. İkinci yarıya iyi başlayan KK Bosna son periyoda 53-57 önde girerken, karşılaşmanın normal süresi 71-71 eşitlikle sonuçlandı.

Mücadelenin ilk uzatma periyodu 82-82, ikinci uzatma periyodu 97-97, üçüncü uzatma periyodu 111-111, dördüncü uzatma periyodu da 122-122 eşitlikle tamamlanırken, beşinci uzatma periyodunda rakibine sadece 5 sayı atma şansı veren Alba Berlin bu müthiş maçı 141-127 kazanmayı başardı.

Öte yandan iki takımda da 5'er oyuncunun 5 faulle oyun dışında kalması ilginç anlar yaşanmasına neden oldu. Alba Berlin'de Zwiener ve Brown'un, KK Bosna'da ise Hill ve Rahimic'in 4'er faulleri olması nedeniyle takımlarını 4 kişi bırakmamak için rakiplerine dokunmaktan çekindikleri gözlendi.

PAVICEVIC: İZLEYENLER UNUTAMAYACAK

Abla Berlin antrenörü Luka Pavicevic maç sonrası yaptığı açıklamada, "Bu maçı burada izleyenler hayatları boyunca unutamayacak. Bosna bizi yenmeye çok yakındı ama savaştık. Bir üst tur şansımızı korumamız için galibiyete ihtiyacımız vardı ve bunu da elde ettik" şeklinde konuştu.

KK Bosna Antrenörü Jure Zdovc ise, "Çok büyük bir maç oldu ama hayal kırıklığına uğradım. Bir çok kez maçı kazanma şansını yakaladık ama kullanamadık. Kafamda o kadar çok şey var ki maçı neden kaybettiğimiz hakkında bir açıklama yapamıyorum" dedi.

ULEB Kupası'nda bir maçta en fazla süre olan oyuncu unvanını kazanan Alba Berlinli Goran Nikolic, "Ne hissettiklerimi bilmiyorum. Maç boyunca çok yorgun düştüm ve açı çektim. Çok yorgunum fakat bununla birlikte maçı kazandığımız için çok mutluyum. Bu sadece ututulmaz bir maç değil aynı zamanda takımın geleceği için çok önemli galibiyet. Takım olarak gücümüzü bulduk, sahada olan herkes ekstra güçle oynadı" şeklinde konuştu.

KK Bosnalı oyuncu Edin Bavcic de, "Eminim bu maçı hiç unutmayacağım. Alba maçı 14 sayı farkla kazanacak kadar iyi değildi. 60 dakika sonunda biz daha iyiydik ama şans yanımızda değildi. İlk üç uzatmada 5 sayı öndeydik, fakat çok ktirik hatalar yaptık" diye konuştu.

REKORLARIN MAÇI

Bu karşılaşmayla ULEB organizasyonunda yeni rekorlar kırıldı. Maçta kaydedilen toplam 268 sayı, Euroleague ve ULEB Kupası'nda bir maçta en çok atılan sayı olarak tarihe geçti. Aynı zamanda Alba Berlin'in attığı 147 sayı, organizasyonda bir takımın attığı en fazla sayı oldu. 63 dakika 40 saniye oyunda kalan Alba Berlinli Goran Nikolic, bir ULEB Kupası maçında en fazla süre alan oyuncu olarak adını tarihe yazdırdı.

Alba Berlin'in galip gelmesinde önemli rol oynayan Bobby Brown ise, attığı 44 sayıyla kupada bir maçta en fazla sayı atan ikinci oyuncu oldu. Bu alanda rekor, 2004 yılında Brighton Bears'ın Cholet Basket'i 112-103 yendiği maçta, 49 sayı atan Brighton'lı Randy Duck'a ait.

Kaynak: NTVSpor.net

Hiç yorum yok: