14 Aralık 2007 Cuma

Google'dan Apple'a Büyük Kıyak

Fotoğraf paylaşım uygulaması Picasa'yı Mobile OS X Safari'ye getiren Google, iPhone ve iPod Touch'a özel bir de arayüz sunuyor. Windows Mobile kullanıcıları yasta!

iPod Touch ve iPhone kullanıcılarının artık fotoğraf yüklemek, online slideshow izlemek, fotoğraf aramak ve diğer kullanıcılarının albümlerinde dolaşmak için yepyeni bir uygulaması var. Google tarafından OS X Mobile'deki Safari ile uyumlu hale getirilen Picasa fotoğraf paylaşım uygulaması, Apple'ın iki ağır silahına Windows Mobile karşısında avantaj sağlıyor. Çünkü iPod Touch ve iPhone için özel olarak optimize edilen Picasa, bu iki cihazda çok daha uyumlu görünüyor.

Mobil Savaşın Sinyalleri

Windows Mobile destekli onlarca farklı mobil cihaz düşünülürse, Picasa hamlesi küçük gibi görülebilir. Ancak geçtiğimiz ayki iPhone kullanıcılarının Windows Mobile kullanıcılarından %3 oranında daha fazla Web'e eriştikleri raporları, Apple ürünlerinin de küçümsenmemesi gereken bir yüzdeye kavuştuklarını doğrular nitelikte. Ayrıca Google'ın sessiz ve derinden çalışmalarını sürdürdüğü açık mobil platformu Android'i de göz önünde bulunduracak olursak, ilerleyen dönemde yazılım ve internet alanındaki ezeli Google-Microsoft rekabetinin mobil cihazlara da taşınacağını kestirmek pek zor değil.

Kaynak:SDN

Hiç yorum yok: