21 Aralık 2007 Cuma

ATI Catalyst 7.12 geldi

Bu ayın taze Catalyst'i biraz gecikmeli de olsa çıktı. AMD/ATI'nin yeni 7.12 sürücüleri ve yazılımı her zamanki "performans artışları"nın yanısıra Overdrive ve Avivo için geliştirmeler içeriyor.

Catalyst 7.12 sürüm notlarında bir Avivo güncellemesinden bahsedilmiş. Güncelleme hangi ekran kartının kullanıldığına bağlı olarak sürücü tarafından desteklenen özelliklerinn ATI Catalyst kontrol merkezinde gösterilmesini getiriyor. Böylece sürücü tarafından desteklenmeyen özellikler gözönünden kaldırılmış. Radeon Hd 2900 serisi kartlar için ATI OverDrive özelliğinde geliştirme yapılmış. Artık CrossFire modunda hem GPU çekirdeğinin hem de grafik belleğinin saat frekansı ayarlanabiliyor. Performans artışları ise Radeon HD 2400 ve 2600 için 3DMark05'te, HD38×0 serisin içinse Company of Heroes ile Company of Heroes'da %5'er olarak özetlenmiş. Tabii sürüm notlarında daha detaylı açıklama bulabilirsiniz.

Yeni Catalyst 7.12 yazılım paketi Windows XP sürümleriyle Vista'nın 32 ve 64 bit sürümleri için. İndirmek için ATI'nin ilgili sayfasından ekran kartınızı seçerek ilerleyin. Sürücü indirme sayfasında sürüm notlarına link de var.

Kaynak:PCLabs

Hiç yorum yok: