21 Aralık 2007 Cuma

Toshiba'dan HD DVD RW'li dizüstü

Toshiba, yüksek tanımlı video biçemi HD DVD kampının önde gelenlerinden biri. Firma dizüstü PC iş kolunda da HD DVD optik aygıt seçeneklerini biraz daha genişleterek bugünden itibaren yeniden yazılabilir HD DVD sürücüsü içeren aygıtlarını tanıtacağını duyurdu.

Toshiba'nın üst modelleri Qosmio ailesinden olan dizüstülerden biri 15.4" 1200×800, diğeri 17" full HD (1920×1200) monitöre sahip. Qosmio'ların bu modellerinde ayrıca tümleşik çift tuner'lı TV kartı, 2 GB bellek, Core 2 Duo işlemci, GeForce 8600M GT ekran kartı ve 160-200 GB arası sabit disk seçeneği bulunuyor. Esas önemli nokta ise HD DVD RW sürücüleri. Bu sürücüler HD DVD oynatabildikleri gibi yazılabilir ve tekrar yazılabilir HD DVD diskleri için de destek sağlıyor. Böylece HDTV yayınlarını kaydettikten sonra HD DVD'lerde saklamak olanaklı olabilir zira HD kayıtlar "iki basamaklı GB'ler" kadar yer tutabiliyor; bunları normal DVD'ye sığdırmak oldukça kısa süreli olmadıkları sürece pek olası değil. Ancak HD DVD disklerin fiyatlarının bildiğimiz yazılabilir DVD'lere göre çok çok yüksek olduğunu da gözönünde bulundurmalı.

Fiyat bilgisine gelince… 17" model için 3500 dolar, 15.4" olan içinse 2600 dolar istenecekmiş. Şu an için HD DVD RW sürücülü Qosmio'lar sadece Japon pazarı için -sayfanın Japonca olmayan bir sürümünü de göremedik- ve diğer pazarlara ne zaman gireceği meçhul; belki de HD DVD bugün DVD'nin bulunduğu yere gelmeye başlayınca diyebiliriz.

Kaynak:PCLabs

Hiç yorum yok: