22 Aralık 2007 Cumartesi

Intel'in 45 nm Ertelemesinin Asıl Nedeni

Intel daha önceden yaptığı bildiride Ocak 2008'de 45 nm tabanlı işlemcilerin sayısını arttıracağını söylemişti. Son günlerde dolaşan dedikoduya bakılırsa bu tarih 2-3 ay ileri atılacak.

Sebep AMD'nin Phenom işlemciyi sunmakta gecikmesi olmalı denmişti. Intel'in bu sayede 65 nm'lik mevcut işlemcileri daha başarılı biçimde tüketeceği düşünüldü. Ancak yeni bilgilere bakılırsa erteleme sebebi satılmış olan anakartların desteğinin eksik olmasıymış.

Kod adı Yorkfield olan 45 nm'lik dört çekirdekli işlemciler 6 katmanlı pahalı anakartlarda sorun çıkarmıyor ama 4 katmanlı anakartlarda soruna neden olabiliyormuş. Intel'in hedefi bu işlemci için yeni bir revizyon çıkarıp uyum sorununu ortadan kaldırmak. Intel biz kullanıcıları ne çok düşünüyor, öyle değil mi? :)

1333 MHz FSB kullanan 45 nm Yorkfield işlemciler ucuz anakartlarda sinyal sorunu nedeniyle problem çıkarabiliyormuş. Intel P35 yongasetli pek çok anakart 4 katmanlı üretiliyor. P35 yongasetli çoğu anakart bu sorundan ötürü 45 nm dört çekirdekli işlemcileri kullanamaz hale gelebilir. Mart ayında hazır olacak yeni Yorkfield işlemciler 4 katmanlı bu anakartlarda sorun çıkarmayacakmış.

Kaynak:PCKoloji.com

Hiç yorum yok: