17 Haziran 2008 Salı

Azureus gitti, "Vuze" geldi

Popüler bittorrent istemcisi Azureus'u duymayan yoktur. Java tabanlı ve her platformda çalışan bittorrent istemcisi, yeni versiyonuyla beraber ismini değiştiriyor ve yeni sosyal-ağ sitelerindeki gibi bazı özellikler kazanıyor.

Vuze 3.1, hem bir dahili video oynatıcısına sahip, hem bildiğimiz bir bittorrent istemcisi, hem dahili bir arama motoruna sahip, hem de sosyal-ağ özelliklerine sahip. Halen açık kaynak kodlu olarak geliştirilen Vuze'nin arama motoru, MiniNova gibi sitelerdeki içerikleri tarayabiliyor. Böylece kullanıcılar torrent dosyası aramak için site site dolaşmıyor.

Kullanıcılar kendilerine ait profiller oluşturarak arkadaşlarıyla favori torrent dosyalarını paylaşabiliyor. Sohbet gibi gelişmiş özellikler henüz aktif değil. Vuze 3.1 ile ISS (Internet Servis Sağlayıcısı) için ne kadar bandwith tüketildiğini gösteren bir eklenti de geliyor.

Vuze 3.1'i indrimek için buraya tıklayabilirsiniz.

Vuze 3.1, tam donanımlı Torrent istemicisi isteyenler için uygun ama biraz yüklü bir yazılım.Ancak kurulum gerektirmeyen, süper basit ve çok kullanışlı bir Bittorrent istemcisi arıyorsanız, 216 KB'lık uTorrent yazılımını mutlaka denemelisiniz.

Kaynak: PCLabs

Hiç yorum yok: