9 Haziran 2008 Pazartesi

Steve Ballmer 9-10 Yıl İçinde Emekliye Ayrılacak

Microsoft'un CEO'su geçen hafta Microsoft'dan dokuz veya on sene içerisinde emekliye ayrılacağını söylerek süpriz bir çıkış yaptı. Microsoft'un kurucusu ve sahibi Bill Gates'in bu yaz şirketten emekli olacağını geçen seneden bu yana biliyoruz. Bu durumda Ballmer, "Microsoft'un ipleri 9-10 yıl boyunca benim elimde olacak" demek istemiş olabilir.

Ballmer'in Microsoft aşkı o kadar büyük olmalı ki 62 gibi ileri bir yaşta emekli olmayı arzulamakta. Ayrıca "en küçük çocuğum okulunu bitirene dek çalışacağım" demesi de bir hayli ilginç çünkü Ballmer'in kişisel serveti 15 milyar Dolar ve şu an dünyanın en zengin 43. kişisi. İyi bir espiri anlayışı varmış doğrusu :)

1980 yılından bu yana Microsoft'da çalışan Ballmer için 2008 en zorlu yıl olacak gibi görünüyor çünkü 2000 yılında CEO sıfatını devraldığı Bill Gates bu yaz şirketten ayrılıyor ve haliyle çalışanların Ballmer'den çok büyük beklentileri var. Bir lider olarak Gates'i aratmaması gerek ki Gates şirket yönetimi konusunda dünya ekollerinden birisi. Bunun yanında şirketi Google'a karşı daha rekabetçi hale getirmeli ve sürekli eleştiri oklarının hedefi olan Windows işletim sistemini adam etmeli. Kendisine şimdiden "Kolay gelsin" diyoruz.

Kaynak: PCLabs

Hiç yorum yok: