18 Haziran 2008 Çarşamba

Gelecek Elektrikli Araçlarda

Washington'da Google'ın düzenlediği bir konferansta elektrikli otomobiller konuşuldu. Yüksek benzin fiyatlarından şikayetçi olan sadece bizler değiliz.

Google.org ve Brookings Institution'ın ev sahipliği yaptığı Washington'daki iki günlük konferansta, elektrikli araçlar ve bu araçların yaygınlaşmasında devletin oynaması gereken kilit rol konuşuldu. Petrole bağımlılığı azaltıp, yakıt ücretini indirirken bir yandan da küresel ısınmayla savaşacak olan elektrikli araçlarla ilgili kongre üyeleri, kamu yöneticileri ve teknoloji uzmanlarından oluşan önemli bir kadro konuşma yaptı.

Devlet Üzerine Düşeni Yapmalı

Konferansta herkesin hemfikir olduğu nokta, elektrikli araç endüstrisinin gerçek hayata uygulanabilmesi için devletin önderliğine ihtiyaç olduğu. Diğer yandan, elektrikli ulaşıma geçilmeden önceki adım olarak da güç şebekelerinin modernleştirilip çevreye uyumlu hale getirilmesi gerekiyor.

Petrol fiyatlarının rekor düzeylere ulaştığı elektrikli otomobillere ilginin arttığı şu dönemde, konferanstan çıkan sonuç, şarj edilebilir elektrikli araçların zamanının geldiği yönünde oldu. Elbette dünyanın en pahalı benzinini kullandığımız Türkiye'de böyle bir sistemin altyapısı bile uzun zaman hayal olarak kalabilir.

Kaynak: SDN

Hiç yorum yok: