22 Haziran 2008 Pazar

Skype 4.0 Beta Video Konferanslarını Kolaylaştırıyor

Skype, yeni 4.0 sürümünün beta aşamasını kullanıma sundu. eBay öyle iddialı ki dördüncü ana sürümün Skype'ın ilk çıktığından beri en önemli ve en iddialı sürüm olduğunu söylüyor.

Öncelikle kullanıcı arayüzü daha kolay ve verimli kullanım için tepeden tırnağa değiştirilmiş. Örneğin aynı pencerede birkaç sohbet, bir videolu arama ve dosya aktarım ekranını görüntüleyebiliyorsunuz. Asıl büyük yenilik ise videolu arama konusunda yapılmış. Skype özellikle videolu arama özelliğine dikkat çekmek istiyor. Zira Skype üzerinden yapılan aramaların yaklaşık %28'ini videolu aramalar oluşturuyor.

Yeni sürümde videolu aramalar varsayılan olarak büyük ekranla yapılabilecek ve kontroller tek bir tıklamayla videolu arama gerçekleştirilebilecek şekilde tasarlanmış. Üstelik yardımcı IM sohbet bölümü de tek bir tıkla başlatılabilecek.

Versiyon 4.0'da arkadaşlarınızı daha kolay bulabilecekmişsiniz. Ayrıca Skype sertifikalı donanımlar çok daha çabuk tanınacakmış.

Yalnız sürüm hala erken beta aşamasında, yani üzerinde heran büyük değişiklikler gerçekleştirilebilir. Skype, kullanıcıların reaksiyonlarına göre hareket etmek istediğinden tam sürümün çıkış tarihinden şimdilik bahsetmemeyi tercih ediyor.

Kaynak: PCLabs

Hiç yorum yok: