12 Haziran 2008 Perşembe

Vista Pahalıya Patlayacak

Yapılan araştırmalar, kullanıcıların bir türlü ısınamadığı Windows Vista işletim sisteminin Microsoft'a çıkan faturasının çok ağır olacağını ortaya koydu.

Piyasa analistleri, Windows Vista için geçen yıla göre hayli umutsuz. Öyle ki, 2011 yılında şirketlerce kullanılacak olan Vista oranı tahminleri geçen yılın mayıs ayında %68 iken, bu yıl %26'ya düşmüş durumda. Üstelik bu oranlar maddi meblağlara döküldüğünde iş daha da vahim hale geliyor; yapılan analizlere göre, temmuzda başlayacak olan önümüzdeki mali yılda Windows Vista'nın kabul görmemesi, Microsoft'a 395 milyon dolara mal olacak.

Sistem İhtiyacı Ana Neden

Bu antipatinin temel kaynağının yüksek sistem ihtiyaçları, üçüncü parti yazılımlarla uyum sorunları ve abartılı güvenlik önlemleri olarak sıralanırken, tüm güncellemelerini 2010'daki Windows 7 çıkışına kadar donduranlar bile bulunuyor. Araştırmayı yapan kıdemli analist Charles Di Bona, Windows Vista'da şirketlerin tercih sebebi olarak görebilecekleri hiçbir özellik bulamadıklarını belirtiyor. 30 Haziran'da Windows XP satışının çoğu bilgisayar satıcısı için bitmesiyle birlikte Vista satışlarının nasıl bir ivme kazanacağı ise merakla bekleniyor.

Kaynak: SDN

Hiç yorum yok: