29 Haziran 2008 Pazar

Kaçakçılara Yol Göründü

Dijital fotoğraf makineleri, resmi gazetede yayınlanan ilandan sonra 1 Temmuz itibarı ile %20 daha pahalı olacak. Asıl olacaklar ise bundan sonra.Avrupa, Amerika ve Uzak Doğu'ya oranla ülkemizdeki fiyatları çok daha yüksek olan dijital fotoğraf makineleri, 1 Temmuz'dan itibaren daha da pahalı olacak. Fiyat farkının nedeni olan KDV'ye bir de özel iletişim vergisi (ÖİV) gelince, dijital fotoğraf makinesi markalarının Türkiye temsilcileri, bu farkı tüketicilere yansıtacak. Bunlar birkaç hafta içerisinde olacak gelişmeler. Bu kararların uzun dönemli etkileri ise biraz daha farklı.
Kaçak Yollara Başvuru Artacak Yurtdışından kaçak olarak elektronik eşya getiren kişilerin sayısı, bu karardan sonra daha artacak. Ülkemizdeki fiyatın neredeyse yarısında hatta daha azına alınan aynı modeller için, yurtdışına seyahat eden eş, dost ve akrabaya verilen siparişlerin sayısı artacak.

Yurtdışından Alacaklara Öneriler Yurtdışından getirtilen bir dijital fotoğraf makinesinin fiyatının düşük olması, kullanıcıları sevindirebilir. Ancak, garanti kapsamı dışında olması, bu sevince gölge düşürecektir. Kullanıcılar, yurtdışından bir ürün satın alırken, eğer yapabiliyorlarsa cüzi bir fiyat farkı vererek uluslararası garanti (World Wide Warranty) seçeneğinden faydalandıklarında Türkiye'deki yetkili teknik servislerden de faydalanabilecekler.

Sigorta PaketleriKullanıcılara bir diğer önerimiz de; yurtdışından getirtilen ürünlerin başlarına bir şey gelmesi durumunda çok pahalı faturalarla karşılaşmak yerine bazı sigorta paketlerinden faydalanmaları. Cep telefonları için ülkemizde çok farklı seçenekler var. Söz konusu firmalarla irtibata geçildiğinde, dijital fotoğraf makineleri için de güvence kapsamına alınabilir.

ShiftDelete.Net'ten Bir NotBu yazımız, sektördeki dijital fotoğraf makinesi temsilcilerinin hoşuna gitmeyebilir. Biz, yazılarımızda her zaman okurlarımızın yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bu kadar fahiş fiyatlarla son teknolojiyi kullanmak yerine alternatif çözümlerin tercih edileceği muhakkak. Eğer ortada bir sorun varsa o da; hayatı kolaylaştıran teknolojiye vergi üzerine vergi bindiren kurumlar ve bu vergilere engel olmak için ortak yol bulmayı hedefleyen bir lobi oluşturamamış sektörel temsilcilerin sorunu.



Kaynak: SDN

Hiç yorum yok: