17 Haziran 2008 Salı

YouTube Açıldı

Neredeyse aylardır erişimi engellenen YouTube için perdelerden biri kalktı. Kullanıcılar, nasıl olsa bir gün yine kapanacak gözüyle bakıyorlar. İşte detaylar.

Dünyanın en popüler video paylaşım sitesi YouTube'a erişim, kötü niyetli kullanıcılarının sağladığı bazı içeriklerden sorumlu tutularak mahkeme kararıyla uzun zamandır kapalıydı. Türkiye'de de çok sayıda kullanıcısı olan ve tüm istatistiğinin yaklaşık %2,5'ini ülkemizden alan paylaşım sitesi, cezasını çekmeye devam ediyor. Ancak siteye erişim konusunda önemli bir engel kaldırılmış durumda. Şu anda DNS değiştirerek siteye erişim serbest.

Yasak Halen Devam Ediyor

Alan adının yasağı ise halen devam ediyor. Daha önceden, DNS değiştirseniz de siteye girmek mümkün değildi.

Kullanılması son derece tehlikeli olan Proxy geçitlerini kullanmadan birkaç adımda, DNS değiştirerek güvenli bir şekilde YouTube'a girmeniz mümkün.

DNS Değiştirerek YouTube'a Giriş

DNS ayarlarınızı değiştirerek siteye sorunsuzca ulaşabilirsiniz. DNS ayarlarını değiştirmek için aşağıdaki adımları izlemeniz gerekiyor;

:: Masaüstünde bulunan Ağ Bağlantılarım'a sağ tuş tıklayın ve Özellikler seçeneğine tıklayın.
:: Açılan penceredeki Yerel Ağ Bağlantısı'na (Kablosuz ise Kablosuz Ağ Bağlantısı'na) sağ tuş tıklayıp Özellikler seçeneğine tıklayın.
:: Açılan penceredeki İnternet İletişim Kuralları (TCP/IP) seçeneğine çift tıklayın.
:: Son pencerede ise aşağıdaki değişikliği yapın. DNS ayarlarına Yeğlenen DNS sunucusu: 208.67.222.222 ve Diğer DNS Sunucusu bölümüne de 208.67.220.220 olarak girin.
:: Bilgisayarınızı yeniden başlatın.


Kaynak:

Hiç yorum yok: