11 Haziran 2008 Çarşamba

Firefox 3'te Google Gears

Google Gears, Firefox'un en yeni sürümünde çalışması için kendisini güncellemeye başladı. Gears'ın en yeni sürümünde ne özellikler geliyor?

Google Gears, internet tarayıcılara çok güçlü özellikler ekleyen bir uygulama arabirimi. Özellikle Mozilla Firefox gibi gücünü eklentilerden alan tarayıcıların bir uzantısı gibi çalışarak kullanıcılara çok daha zengin deneyimler yaşatabiliyor. Adını özellikle çevrimdışı çalışabilen Gmail uygulamasıyla duyduğumuz Google Gears'ın en yeni sürümü olan 0.3, resmi bir açıklama gelmemesine rağmen sitesinde yazanlara göre Firefox 3.0'a destek veriyor.

Daha Başka Neler Var?

Gears'ın son güncellemesi aynı zamanda masaüstünde uygulamalar için kısayol oluşturmayı destekliyor. Bunun yanında WorkerPool bileşeni ile iletişim daha da zenginleştirilerek karmaşık komutların geniş bir kullanıcı tabanıyla paylaşılması kolaylaştırılmış durumda. Ayrıca veritabanı bileşeni de 0.3 sürümüyle birlikte güncellenmiş.

İnternet ve Tarayıcı Google'dan Sorulur

Görünüşe göre Google, Gears sistemiyle birlikte kurumsal alana doğru, küçük ama emin adımlarla ilerliyor. Herkesin özgür kullanımına açık olan araçlar, bu işten hazır ürünler satarak para kazananların canını acıtabilir. Tarayıcı tabanlı iş modellerine merhaba diyeceğimiz günler yakında.

Kaynak: SDN

Hiç yorum yok: