22 Haziran 2008 Pazar

Dell'den Studio Hybrid mini-PC

Küçük form faktör eğilimi kesinlikle 2008 yılının yeni modası. Özellikle dizüstü bilgisayarlar giderek ufalıyor ve inceliyor. Hatta Asus Eee 900 benzeri çok küçük dizüstü bilgisayarlar sadece birkaç yüz Dolara satın alınabiliyor. Öte yandan masaüstü bilgisayarlar bu modaya yeni yeni ayak uydurmaya başladı. Asus Eee Box'dan sonra Dell'in Studio Hybrid mini-PC'si de buna sadece bir örnek.





Aslında Studio Hybrid, Dell'in daha önce tanıtmış olduğu bambu kaplamalı konsept ürününün, turuncu renkli plexiglas kasa kullanan bir türevi gibi duruyor. Bu hoş görünümlü kasanın içinde seçime bağlı olarak bir Intel işlemci ve uyumlu yongaseti, 4GB RAM, 320 GB Sabit disk, kablosuz ağ bağlantısı, DVD yazıcı, HDMI ve DVI ekran çıkışları, S/PDIF, kart okuyucu ve beş adet USB çıkışı bulunmakta. Kaynakta ayrıca Dell'in "küçük ve ucuz" trendine uygun olarak bu ürünü 500 ila 700 Dolar arasında piyasaya süreceği belirtilmiş.

Studio Hybrid PC'nin bu ay satışa çıkarılan Asus Eee Box ile pek çok benzerliği olsada tam olarak aynı sınıfta değiller. Hatırlayacağınız gibi Asus Eee PC Intel Atom işlemcisi, 1-2 GB sistem belleği, 80-160 GB sabit diski ve üzerinde optik sürücü barındırmamasıyla daha alt düzeyde kalan bir ürün. Elbette buna karşılık fiyatı da yurtdışında sadece 269-299$ arasında geziniyor.



Kaynak: PCLabs

Hiç yorum yok: